Wat is een condenserende gaswandketel?

Een condenserende gaswandketel heeft twee voordelen ten opzicht van de klassieke verwarmingsketel: hij haalt een rendement van 109 procent en hij is compact. Dat maakt de ketel tot een erg populaire en milieuvriendelijke verwarmingsbron in vele woningen en appartementen.

 

Een rendement van 109 procent dankzij condensatietechnologie

Verantwoordelijk voor het hoge rendement van de condenserende gaswandketel is de condensatietechnologie. Daarbij worden de waterdeeltjes in de rookgassen die vrijkomen bij het verbrandingsproces door middel van condensatie gebruikt voor de verwarming van water. Met andere woorden: een deel van de uitstoot van een condensatieketel wordt hergebruikt om je woning van warmte of warm water te voorzien. Vandaar dat een condensatieketel een rendement behaalt van 109 procent. Ter vergelijking: een conventionele ketel haalt een rendement van 70 tot 80 procent

 

Vaillant Logo CMYK vierkleuren druk zoals brochures adverts etc
 heeft een uitzonderijk aanbod dit jaar. Ze bieden namelijk 5 jaar fabrieksgarantie op alle ecoTEC Plus ketels geplaatst door een gekwalificeerd vakman voor 31 december 2015.

De garantie van 5 jaar geldt alleen onder volgende voorwaarden:

 • Enkel geldig voor toestellen van het type ecoTEC plus, namelijk de ecoTEC plus VC 126, VC 206, VC 306, VC 376, VCW 296, VCW 346 en VCW 376
 • Enkel geldig voor toestellen die geïnstalleerd werden tussen 1 oktober 2014 tot en met 30 juni 2015, wij zorgen voor de correcte registratie bij Vaillant NV van uw installatie om van deze actie te genieten.
 • De ecoTEC plus moet door een erkend gekwalificeerd vakman geplaatst worden (aanbevolen Tony Janssens), onder zijn volledige verantwoordelijkheid, dewelke erop zal letten dat de actuele normen en installatievoorschriften nageleefd worden. De ecoTEC plus moet voorzien worden van een geldig installatiebewijs.
 • De ecoTEC plus dient onderhouden te worden zoals het wettelijk bepaald is in onze installatievoorschriften, die samen met het toestel aan u werden bezorgd.
 • Alle voorwaarden van de waarborgbepalingen dienen gerespecteerd te worden.

Voor alle verdere informatie heeft Vaillant een aparte minisite opgestart, bezoek hem nog vandaag (www.ecotecplus.be) ... Bent u overtuigd, contacteer ons dan zo snel mogelijk voor een vrijblijvende offerte.

Schakel nu over op een moderne condensatiegaswandketel van Vaillant.
Het loont!

 

Stijgende energiekosten, daar hoeft ú zich alvast geen zorgen meer over te maken. Dankzij de moderne condensatietechnologie van Vaillant haalt u immers méér rendement uit uw gas.

 1. Bespaar tot 35% en meer op uw stookkosten in vergelijking met een klassieke, niet condenserende, ketel:
  HR-Top condensatiegaswandketel met 109% rendement met modulerende brander tussen 20 en 100% van het vermogen van de ketel. De ecoTEC plus condenseert ook voor de warmwaterproductie.
 2. Hoogkwalitatief - in roestvrij staal:
  Primaire warmtewisselaar, sanitaire warmtewisselaar (enkel in de combiketels) en pre-mix brander uit roestvrij staal.
 3. Betrouwbaar, compleet en flexibel te installeren:
  Antiblokkeersystemen, anti-vriesbeveiliging en back-up functie (bij bepaalde storingen toch een basiswarmtecomfort gegarandeerd).
  De ecoTEC plus is een “gesloten” toestel. U kan het toestel plaatsen waar u het wenst.
  Alle noodzakelijke accessoires* zijn reeds ingebouwd.
  *Expansievat is niet ingebouwd bij de VC 376 en de VCW 376
 4. Hoog comfort en gebruiksvriendelijk:
  Universeel bedieningsbord met grote bedieningsknoppen en een goed leesbaar, verlicht display. De aquaPOWER plus functie biedt 21% extra vermogen voor de warmwaterproductie en dus een beter debiet.
 5. Breed gamma:
  De ecoTEC plus is beschikbaar in solo versie en kan met een warmwaterboiler of een zonneboiler gecombineerd worden.
  De ecoTEC plus is ook beschikbaar als combi versie met geïntegreerde warmwaterproductie.
  Kies het vermogen dat u voor uw behoeften nodig hebt tussen 12 en 37 kW.

Voor meer informatie over de Duitse topkwaliteit van Vaillant surft u naar www.vaillant.be